Ch. Lafite Rothschild

Vintage:
2009
Types:
Red Unfortified still wines
Capacity:
0,75 L.
Alcohol content:
13,5º
Winery:
Chateau Lafite Rothschild
Country:
France
D.O:
Bordeus
Varieties:
, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot
NOW 1.619,89 VAT included
  •   Stock
    AVAILABLE
  • Have you tasted this product?
             
  • Parker score 99/100
99
Photo Ch. Lafite Rothschild red wine

Ch. Lafite Rothschild

 
   
   
   
   
   
 
2016 97
2015 95
2014 95
2013 90
2012 93

INFORMATION OF INTEREST Ch. Lafite Rothschild 2009

TASTING NOTE

Colour: Deep colour, very dark and intense.

Aroma: An intense, delicate, subtle and complex nose.

Taste: Very neat and regular on the palate upon attack leading to volume and a nicely round structure. Immensely powerful, great length, density and elegance.

MATCHING

Its precious taste may not be accompanied by other ways than with beef or venison dishes, served with elaborated sauces.

ADDITIONAL INFORMATION

Ocupa les més boniques carenes del cims de Pauillac. A la primera meitat del segle XVII el compra el parlamentari bordelès Saubat de Pommiers i arriba després a mans de la família Ségur, senyors de Lafite. Nicolas-Alexandre Ségur, que és conegut com el Príncep de les Vinyes, va arribar a ser propietari de Lafite, Latour, Mouton i Calón.
Quan el 1755 Richelieu va ser nomenat Governador de la Guyena, antiga Aquitània, consulta a Bordeus a un metge que li prescriu vi de Château Lafite com el millor i més agradable tònic. Quan torna a París, Lluís XV li diu que sembla que té 25 anys menys i Richelieu li respon que ha trobat en el vi de Lafite alguna cosa comparable a la ambrosia dels déus de l'Olimp. Regala unes ampolles al rei que, entusiasmat amb elles, el converteix en el seu vi favorit i aviat en el de tota la cort.
Arriba el 1784 a mans de Pierre de Pichard, president del parlament de Bordeus, que mor a la guillotina el 30 de juny de 1794. Lafite és confiscat i convertit en bé de la nació, durant uns anys canvia diverses vegades de propietari, el que no influeix en la qualitat del vi. El 1868 el compra el baró James de Rothschild i des de llavors està en mans dels seus hereus. Des del 1975 s'encarrega de la gestió Eric de Rothschild.

Ch. Lafite Rothschild, red wine Bordeus, one of the more than 9000 products you can find in our online shop.

 
DO YOU NEED HELP?

This website uses its own as well as third party cookies to improve your experience and collect statistical information on browsing. This website uses its own as well as third party cookies to improve your experience and collect statistical information on browsing.